29/4 19
I lang tid, har det været et pusterum at skulle overnatte ude, når jeg er på job. Sådan har jeg det ikke mere. Jeg har hjemve og vil bare hjem, og ha den tid jeg kan nå sammen med Frank, mens jeg stadig har ham.Næste gang tager jeg ham med på tur.

30/4 19
‘Men det er så svært at forstå jeres valg – det går jo godt nu’. Den kommentar møder jeg jævnligt, og jeg forstår det godt. Vi har bare valgt at være på forkant, at gøre noget præventivt, så vi ikke lige pludselig står i en fastlåst situation, hvor sygdommen slider så meget, at vi bliver uordentlige overfor hinanden. Vi har valgt at flytte fra hinanden, fordi vi tror på, at det vil være med til at vi bevarer kærligheden og vores gode familieliv længst muligt. Hvordan sygdom kan slide på kærligheden, tror jeg kun man forstår, hvis man selv har stået i det.

1/5 19
Indimellem føler jeg mig ensom længere ind end i mit inderste, og samtidig ved jeg at mange andre oplever en sorg, der giver ensomhed, og på den måde er jeg måske stadig ensom, men jeg er ikke alene om at være det. Det trøster mig indimellem at tænke ‘ der går andre rundt, der har det lige som jeg’.

2/5 19
Jeg tror omsider, jeg har fundet en formulering, der giver lidt mere energi, når jeg tænker på de forestående flytninger, for ellers kommer det rigtig let til at tage energi, og jeg bliver ked af det. Men når jeg tænker på det, som præventive flytninger, så er det som om, det hele giver meget mere mening.

3/5 19
I dag er det endeligt. Huset er solgt, Frank flytter om 14 dage og pigerne og jeg flytter i sommerferien. Og det hele kører som smurt, vi har fundet et sted at bo i en periode, hvorefter det ser ud til at vi kan leje et lille hus, vi alle tre gerne vil bo i. Som den ældste siger ‘lige nu kører det da for os mor’, og ja, sådan føles det.

4/5 19
Indkøb er begyndt, der er mange ting, der skal være overblik over, for at Frank kan flytte om 14 dage. Vi går rundt og taler om, hvad der skal med hvem, og der er masser af god energi i det. Vi kan vælge at blive ved med at græde, men jeg tror vi alle ser frem til den nye hverdag. Og Frank glæder sig vist til at det skal indrettes på hans måde. Jeg skal virkelig tage mig sammen, for ikke at tænke i en kvindeindretning – for det er jo Franks hjem, der skal indrettes.

5/5 19
Frank har mulighed for, at tage med mig et par dage hvor jeg skal på job i Nordjylland. Jeg glæder mig til et par dage, hvor vi bare skal være os to.