Livsflimmer gruppen

Livsflimmer Gruppen – Find balancen i livet som pårørende og livet som DIG

Et nærende gruppeforløb for dig, der savner balance i dit liv som pårørende til et menneske med alvorlig fremadskridende sygdom. Med plads til sårbarhed, skaber vi et trygt rum, hvor vi løfter hinanden og får nye perspektiver på alt det, der er svært.

Når livet flimrer, må vi polstre os med livsglimmer.

Book en afklaringssamtale, og få et trygt fællesskab i din helt egen Livsflimmer Gruppe

Savner du balance i dit liv som pårørende og i dit liv som dig?

Længes du efter et netværk med andre i samme situation og at mærke, hvordan det er igen at have ejerskab over livet?

Der var engang, hvor ”plejer” var hverdag. Hvor alting gik sin vanlige gang, med alt, hvad det indebar af hverdagstrummerum. Din største bekymring var måske opvasken og en plet på den hvide t-shirt. Nu længes du efter alt det, livet havde at byde på – før sygdommen.

At være pårørende er en stor belastning. Altid er der noget, der tager energi. Altid tilsidesætter du dig selv, og det kan føles enormt ensomt.

Men du er ikke alene.

I Livsflimmer Gruppen kan vi alle spejle os i dit liv, og du kan spejle dig i vores.

Her har vi et trygt netværk med en lille gruppe, der alle er nære pårørende.

 

Gruppeforløbet er for dig, der …

 • er tæt pårørende til et menneske med alvorlig fremadskridende sygdom.
 • kender til ensomheden, når omverdenen siger: ”sig til” og ”pas på dig selv”.
 • savner et netværk og nogen, som forstår dig.
 • føler stor ensomhed og afmagt, og at du er alene med dine tanker.
 • har akut brug for noget positivt og opløftende at se frem til i hverdagen.
 • kan se værdien i et unikt netværk med en lille gruppe mennesker, der alle kan spejle sig i din situation.
 • har lyst til både at lytte, fortælle og dele dine erfaringer og tanker.
 • har mod på at arbejde hen imod et liv i mere balance.

Hvad indeholder gruppeforløbet, og hvad får du ud af det? 

Gruppeforløbet består af onlinemøder i grupper på op til 12 personer.  Hver gang vi mødes, tager vi fat på et særligt emne, der kan hjælpe dig i livet som pårørende – og hver gang introduceres små hjemmeopgaver og konkrete redskaber, som giver dig nye perspektiver på dit liv, og som har til formål at hjælpe dig med at opnå bedre balance.

I tiden mellem vores samtaler kan du sparre med Anja og dine nye Livsflimmer-venner i en lukket Facebook-gruppe. Undervejs bliver du sat sammen med en makker i gruppen, så I kan lære hinanden bedre at kende to og to.

Alt sammen giver det dig et uvurderligt fællesskab, som genopretter en følelse af balance i dit liv

Forløbet strækker sig over 12 uger, hvor vi mødes hver 14. dag. Men når gruppen først er etableret, kan den eksistere for evigt.

Du får også gratis adgang til Livsglimmer-klubben i 6 måneder. En medlemsklub, hvor vi også løfter hinanden og går på opdagelse i forskellige former for Livsglimmer

Forløbet er tilrettelagt nøje ud fra gruppens sammensætning og behov – og møderne vil være styret af Anja Aalund Holst – ekspert i Livsflimmer.

Det får du ud af at deltage i en Livsflimmer-gruppe:

 • Gruppeforløbet er til for at hjælpe dig, mens du hjælper din kære.
 • Gruppeforløbet er et heppekor og et støttende bagland, hvor vi løfter hinanden tættere på et liv med mere livglimmer. En gruppe, hvor vi kan give hinanden en masse gode tip, hvis vi har brug for det.
 • Gruppeforløbet skaber et frit rum med plads til at dele alle tanker, bekymringer og frustrationer.
 • Gruppeforløbet giver dit et uvurderligt netværk, hvor du selv kan vælge til og fra – og hvor I kan holde kontakten for altid i en lukket Facebook-gruppe.
 • Gruppeforløbet giver dig nye perspektiver på dit liv, som resulterer i større trivsel og kontrol over eget liv.

Hvorfor skal du vælge et gruppeforløb?

– Afklaringssamtalen sikrer god dynamik i gruppen

Det særlige ved gruppeforløbet er, at alle deltagere har været igennem en kort afklaringssamtale. Her får du afklaring på, om forløbet er noget for dig – og Anja vurderer, om der er et match mellem hver enkelt deltager og selve forløbets formål.

Uanset, hvor du er i dit liv som pårørende, er det ganske uvurderligt med et trygt og varmt fællesskab med andre pårørende.

Kvinden bag Livsflimmer – hvem er forløbets holdkaptajn?

Bag Livsflimmer står jeg – Anja Aalund Holst. I mere end 25 år har jeg arbejdet med at hjælpe pårørende til at finde balancen i livet som pårørende og livet som sig selv. Og for 4 år siden oplevede jeg, på nærmeste hold, hvad det vil sige at skulle bære titlen ’pårørende’. Min mand, Frank, fik konstateret Lewi Body Demens, og pludseligt så livet helt anderledes ud for os og vores piger.

Jeg følte mig meget alene og til sidst så udmattet, at jeg stille og roligt mistede mig selv.

Men jeg fandt en vej, og i dag hjælper jeg pårørende med at gøre det samme og samtidigt bevare sig selv.

Jeg kender alt til systemet – både de gode sider og de mindre gode:

Jeg opdagede, at der manglede noget i de tilbud, der findes til pårørende.

Jeg savnede at blive mødt på en anden måde – at blive mødt som et menneske og ikke bare som endnu et ”hjælpemiddel”.

Jeg oplevede stor afmagt, da jeg måtte sande, at jeg er den altafgørende kilde, når der er brug for viden om min mands sygdom – og på den anden side var jeg ikkeeksisterende, når jeg selv havde brug for hjælp.

Anja Aalund Holst

Kan du spejle dig i de følelser?

Jeg brænder inderligt for – med den rette hjælp og rådgivning – at støtte pårørende til at bevare sig selv, mens de tager sig af deres kære.

Du kan læse mere om mig her.

Hvad får du helt konkret?

 • Et åbent og trygt rum i et fællesskab med andre i den samme situation som dig – At være pårørende er ensomt. Selvom omverden vil det bedste med kommentarerne ”Pas på dig selv” og ”sig til”, oplever man som pårørende gang på gange at stå alene på en ensom isflage i det store ocean.
 • Adgang til en lukket Facebook-gruppe – for altid – I gruppen har I mulighed for at skrive sammen og sparre mellem hvert møde, og I kan holde kontakten efter forløbet. Det gør ensomheden mindre og håbet større.
 • Et uvurderligt netværk, hvor der deles ud af erfaringer, gode samarbejdspartnere og hvor du vil få masser af fif til de problemstillinger du står i.
 • En Livsflimmer-makker, som du kan tale med 1:1 – I tiden mellem vores møder sættes gruppen sammen to og to på skift. På den måde får du en tæt kontakt, der holder hånden under dig og omvendt.
 • Nye værktøjer, der hjælper dig med at finde vej fra livsflimmer til livsglimmer – Når livet flimrer, gælder det om at polstre sig med livsglimmer.
 • Hjemmeopgaver, der hjælper dig med at finde balance mellem at være pårørende og at være dig.
 • Gratis adgang til Livsglimmer-klubben i 6 måneder – en facebookklub, hvor du løbende får nye input til Livsglimmer, og hvor der tages nogle af de emner op, som der kan være brug for afklaring omkring, for overhovedet at nå frem til Livsglimmer.
 • Og måske vigtigst af alt: Du får et unikt netværk og heppekor – Gruppen er til for, at vi løfter hinanden. Vi samles, fordi vores livsvilkår er Livsflimmer, men vores mål er at komme til at mærke glæden og håbet igen.

Få adgang til et trygt fællesskab med samtaler og relationer, der giver mere livsglimmer – 

Det siger andre Livsglimmer-deltagere 

 

Hvad koster det at deltage i et gruppeforløb?

Gruppeforløbet foregår online og tilrettelægges ud fra en række relevante temaer, som samtalerne vil tage udgangspunkt i.

Prisen på forløbet er:

 • 399 kr pr måned for 6 online-møder over en periode på 12 uger.
  Du betaler i alt 3×399 kr for de 6 møder.

Føler du, at det er en barriere for dig, at det foregår online? Det forstår jeg godt, men bare roligt. Jeg skal nok guide dig, så du kan føle dig tryg ved det.

Find balancen i dit liv som pårørende og dit liv som DIG.

 Er du stadig i tvivl om, om gruppeforløbet er noget for dig?

Jeg er klar til at svare på afklarende spørgsmål og drøfte dine overvejelser med dig.

Her hos Livsflimmer kan du også vælge et mentorforløb, som indeholder 1:1 samtaler med mig, Anja Aalund Holst. Mentorforløbet giver dig personlig rådgivning i et fortroligt rum med plads til ærlig samtale og konkret hjælp, så du får overblik over dine mange udfordringer. Her får du én, der passer på dig, mens du passer på dine.

Få hjælp til at gå fra livsflimmer til livsglimmer