Temadage & kursusforløb
– Find vejen til det gode (sam)arbejde med pårørende
Gennem skræddersyede temadage tilrettelagt specifikt efter jeres behov, opnår I større forståelse og indsigt i det at være pårørende. I får ny viden og konkrete værktøjer til at håndtere konflikter og skabe konstruktive samtaler, der opbygger tryghed og tillid mellem jer og den pårørende. Og måske vigtigst af alt – I får fornyet gåpåmod i pårørendearbejdet.
Det specifikke tema for dagen(e) fastlægges, når vi sammen har talt jeres ønsker og behov grundigt igennem. På den måde får I et forløb, der giver mening for jer. Et forløb kan bl.a. bestå af undervisning, drøftelse i plenum, sparring og gruppearbejde.
Hvad er et godt pårørendesamarbejde?
Hvordan støtter vi bedst de pårørende, så de kan støtte deres nære? Og hvad kan vi gøre, hvis et samarbejde går i hårdknude?
Mødet mellem pårørende og professionelle er ikke altid velfungerende. Det kan ofte være fyldt med frustrationer og konflikter, som spænder ben for den gode udvikling. Og det er ærgerligt.
For et godt pårørendesamarbejde spiller en vigtig rolle for livskvaliteten hos den ramte familie – men også for din arbejdsglæde og for følelsen af at gøre en forskel.
Jeg brænder for at hjælpe med at fremme trivslen i dette samarbejde. Og med mine mange års erfaring og personlige historie kender jeg systemet særdeles godt – både indefra og udefra.
Temadage/workshops i pårørendesamarbejde henvender sig til:
- Jer der arbejder med pårørende til mennesker med alvorlig sygdom eller handicap
- Plejecentre og botilbud
Hvad får I helt konkret på en workshop?
I får:
- Først og fremmest fornyet lyst og gåpåmod i forhold til at gøre en forskel i samarbejdet med en sårbar pårørende.
- Undervisning i, hvad der sker, når private og professionelle møder hinanden, og når jeres forskellige tilgange og behov krydser hinanden.
- Indblik i de forskellige typer af pårørende I kan møde, og i hvilken betydning det kan have for jeres tilgang. Vi kommer nærmere ind på spørgsmål som: Hvad kan de pårørende have med i deres rygsæk? Og hvilken betydning har bagagen for deres måde at samarbejde på?
- Effektive redskaber, der hjælper jer, når samarbejdet bliver vanskeligt, så I kan fastholde et godt samarbejde med og omkring de pårørende.
- Øvelser og sparring, hvor I får mulighed for at overføre den nye viden til jeres egne erfaringer og oplevelser i hverdagen.
Mød kursuslederen og kvinden bag Livsflimmer
Min historie:
Bag Livsflimmer står jeg, Anja Aalund Holst, der i mere end 25 år har arbejdet i det offentlige med at gøre livet nemmere og mere sorgfrit for pårørende.
I 2017 oplevede jeg, på nærmeste hold, hvad det vil sige at skulle bære titlen ’pårørende’. Min mand, Frank, fik konstateret Lewi Body Demens og pludseligt så livet helt anderledes ud for mig og vores to piger. Men jeg fandt en vej, og i dag rådgiver og støtter jeg både pårørende og professionelle midt i den svære og kaotiske tid.
Sagt med andre ord: jeg er ekspert i Livsflimmer.
Erfaring, Uddannelse og kurser
- Selvstændig underviser og supervisor inden for social-, ældre- og demensområdet
- Mangeårig ledelseserfaring som afdelingsleder, Viceforstander og Centerleder indenfor det sociale døgnområde
- Pædagog med diplom og master i offentligt ledelse
- NLP og Enneagram Master
- KRAP Årskursus
- Feminin fremtidsledelse
- Div kurser i traume og kropsterapi
Ud over kurser og temadage, laver jeg også supervision og holder foredrag.

Er I i tvivl om, hvilket forløb der er relevant for jer?
Skriv eller ring til mig, og lad os tage en snak om, hvad I har brug for, så vi får skruet noget sammen, der passer præcist til jer.