Mentorforløb

Mentorforløb for dig, der er pårørende

– Jeg passer på dig, mens du passer på dine

Et mentorforløb for dig, der er nær pårørende til et menneske ramt af alvorlig fremadskridende sygdom. Med 1:1 samtaler får du hjælp til at bevare dig selv og overblikket – i en kaotisk tid, hvor dit største fokus er at hjælpe en anden. 

Du får konkrete værktøjer, rådgivning, urokkelig støtte og vigtigst af alt: Du får én, der passer på dig, mens du passer på dine.

Book en afklarende samtale med din mentor Anja, ekspert i livsflimmer

Bærer du titlen ’pårørende’?

Er din nærmeste ramt af alvorlig fremadskridende sygdom? Har du svært ved at sætte pris på nuet, når du frygter for fremtiden?

Som pårørende er du ikke blot tilskuer eller ledsager til det menneske, som står dig nært, og som er blevet ramt. For med titlen ’pårørende’ har du også fået en ny opgave. En opgave, der måske med ét har lagt låg på alle drømme – og i stedet har gjort dig til koordinator, bisidder og den primære ansvarsperson, der tappert holder sammen på det hele.

At være pårørende er et tungt ansvar. Det ved jeg. For jeg står selv med det, og jeg forstår, hvor svært det er at bære alene.

Men tænk, hvis du havde én at dele ansvaret med. Tænk, hvis du havde én at læne dig opad. Én, der har prøvet det og ved, hvad vil det rigtigt vil sige at være pårørende.

Netop dét savnede jeg selv, for 4 år siden, da jeg pludseligt blev pårørende, og min mand blev ramt af sygdom. 

Derfor har jeg skabt Livsflimmer Mentorforløbet  – et personligt forløb sat i verden til at støtte og rådgive pårørende i alt det, der er svært og uoverskueligt.

Mentorforløbet er for dig …

 • er tæt pårørende til et menneske med alvorlig sygdom.
 • mangler én at lette dit hjerte til.
 • står midt i stormen og har brug for én, der kan holde overblikket over alt det praktiske for dig.
 • har lært at ”leve” med det, og som er så langt i forløbet, at du føler, at du har mistet dig selv til sygdommens barske greb.
 • oplever ensomhed, afmagt, skyld og manglende glæde.
Livsflimmer mentorforløb

Hvad indeholder et mentorforløb, og hvad får du ud af det?

Mentorforløbet indeholder personlige samtaler med Anja Aalund, ekspert i Livsflimmer. Samtalerne foregår online, og de tilrettelægges 100 % efter, hvad du har behov for støtte, råd og vejledning til.

Uanset hvor du er i dit liv som pårørende, er det helt uvurderligt med nærende samtaler med én, der har gennemlevet det selv.

Jeg er der for dig, som et lyttende øre og som en hjælp til at skabe overblik i dit liv.

Det får du ud af at deltage i et mentorforløb:

 • Mentorforløbet er til for at hjælpe dig til et godt liv, mens du hjælper din kære.
 • Mentorforløbet giver dig 1:1 samtaler med en ekspert i Livsflimmer.
 • Mentorforløbet skaber et fortroligt og trygt rum med plads til at dele alle tanker, bekymringer og frustrationer.
 • Mentorforløbet giver dig svar og overblik over dine udfordringer – og er der brug for hjælp til fx økonomisk overblik, tolkning af lovgivning etc, så trækker jeg på mit store netværk, så du ikke selv skal bruge tid på det.
Livsflimmer mentorforløb

Hvem er din mentor?

– Få ærlige og nærende samtaler med en mentor, der kender systemet både indefra og udefra.

Bag Livsflimmer står jeg – Anja Aalund. I mere end 25 år har jeg arbejdet i det offentlige med at hjælpe pårørende til at finde balancen i livet som pårørende og livet som sig selv. Og for 4 år siden oplevede jeg, på nærmeste hold, hvad det vil sige at skulle bære titlen ’pårørende’.

Min mand, Frank, fik konstateret Lewi Body Demens, og pludseligt så livet helt anderledes ud for os og vores piger.

Men jeg fandt en vej, og i dag hjælper jeg pårørende med at gøre det samme og samtidigt bevare sig selv.

Jeg kender alt til systemet – både de gode sider og de mindre gode.

Jeg opdagede, at der manglede noget i de tilbud, der findes til pårørende.

Jeg savnede at blive mødt på en anden måde – at blive mødt som et menneske og ikke bare som endnu et ”hjælpemiddel”.

Jeg oplevede stor afmagt, da jeg måtte sande, at jeg er den altafgørende kilde, når der er brug for viden om min mands sygdom – og på den anden side var jeg ikke-eksisterende, når jeg selv havde brug for hjælp.

Kan du spejle dig i de følelser?

Jeg brænder inderligt for – med den rette hjælp og rådgivning – at støtte pårørende til at bevare sig selv, mens de tager sig af deres kære.

Du kan læse mere om mig her.

Anja Aalund Holst

Helt konkret får du:

 • En mentor, der er ekspert i livsflimmer – Med mere end 25 års erfaring som konsulent i det offentlige – og nu pårørende til min mand med Lewy Body Demens – får du helt unik adgang til mine erfaringer fra systemet og fra livet som pårørende.
 • Hjælp til at få overblik og til at prioritere – Alt ved din og jeres situation kan virke uoverskueligt, fordi du er i overlevelsesmode. Men vi får overblik over, hvad der haster og hvad der vigtigt. Og så prioriterer vi det fra gang til gang.
 • Et fortroligt rum og et menneske, du kan dele dine tanker og følelser med – Hos mig er der plads til alt det, du lægger låg på, og som du slår dig selv i hovedet for at tænke. Ingen følelser er forkerte.
 • Indsigt i, hvad der tilfører livsglimmer til din nye livssituation – Når livet flimrer, gælder det om at polstre sig med mest muligt livsglimmer.

 • Hjælp til at indse, hvad der tærer på dig, og hvad der nærer dig – Det kan fx være i dit netværk, i dine relationer til familie og venner. Måske er det tid til at sige farvel til nogle og til at lukke nye ind.
 • Samtaleværktøjer, som hjælper dig til at tage de svære snakke – Det kan være samtaler med din partner derhjemme eller samtaler, der styrker det gode samarbejde med systemet.
 • Rådgivning i praktiske problemer og adgang til et netværk af eksperter – Når du har brug for hjælp, der ligger uden for mit ekspertise område, trækker jeg på mit store netværk og sætter dig i forbindelse med den rigtige hjælp.

Drømmer du om mere livsglimmer, ro og glæde i din hverdag som pårørende?

Mentorforløb

Hvad koster et mentorforløb

Mentorforløbet tilrettelægges ud fra, hvor du er i din livshistorie som pårørende. Det er ganske individuelt, hvad du har brug for hjælp og støtte til. Det finder vi ud af i fællesskab.

Priserne på forløbet ligger på:

 • 1200 kr. for enkeltsamtaler á 60 minutters varighed. 
 • 5500 kr. for klippekort med 5 samtaler á 60 minutters varighed.

HUSK: Før du køber klippekortet, har du mulighed for at booke en 15 minutters gratis afklaringssamtale med Anja. Her kan du få svar på eventuelle spørgsmål og finde ud af, om forløbet er noget for dig.

Herunder kan du booke en tid til enten gratis afklaringssamtale eller 60 minutters mentorsamtale. 

Er du stadig i tvivl om, om forløbet er noget for dig?

Jeg er klar til at svare på afklarende spørgsmål og drøfte dine overvejelser med dig.

Her hos Livsflimmer kan du også vælge et gruppeforløb, hvor vi især fokuserer på at holde håbet for hinanden gennem samtale, konkrete øvelser og små ”hjemmeopgaver”. Et gruppeforløb giver dig også et trygt netværk med andre i samme situation som dig.